Telefoonnummer

0475-463152

Email

thea@voetreflexmaasbracht.nl

Voetreflexologie is een eeuwenoude natuurlijke geneeswijze waarbij de verbinding tussen lichaam en geest centraal staat. Een verstoring van deze eenheid zorgt dat er psychische, lichamelijke en/of emotionele klachten kunnen ontstaan. Reflexzonetherapie is een aanvullende geneeswijze die de reguliere gezondheidszorg kan ondersteunen.

Bij deze therapie worden de reflexzones van de voeten behandeld met massage technieken. De reflexzones staan in verbinding met de organen, klieren en andere delen van het lichaam. De therapie is gericht op het stimuleren van het zelfhelend vermogen van de mens en stimuleert de doorbloeding, lymfe- en energiedoorstroming en verhoogt het immuunsysteem.

“Plus” staat voor de combinatie van de westerse voetreflexmassage met de traditionele Chinese massage (TCM).

Door de traditionele Chinese geneeswijze te integreren in de reflexologie worden de meridianen gestimuleerd! Deze worden uitgelegd als symmetrische energiebanen die acupunctuurpunten en organen verbinden. Via meridiaan en acupunctuurpunten wordt er gecommuniceerd tussen de verschillende delen van het lichaam. Door druk te geven op deze meridianen en/of acupunctuurpunten kunnen organen en hun functies worden gestimuleerd of afgeremd. De punten bevinden zich over het hele lichaam. Om deze reden worden ook de onderbenen, handen, armen, gezicht en/of oren behandeld tijdens een voetreflex-plus behandeling.

De combinatie van beide technieken biedt ongekend veel mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van een behandeling.