Telefoonnummer

0475-463152

Email

thea@voetreflexmaasbracht.nl

Veel voorkomende ziektebeelden zijn klachten van diverse aard waar talrijke mensen, in onze huidige maatschappij, in meerdere of mindere mate mee te maken krijgen.

  • Chronische vermoeidheid: is een van de meest voorkomende klacht van de mens in de huidige Westerse maatschappij. Zelfs jeugdigen tussen 15 en 25 jaar klagen regelmatig over vermoeidheid. De oorzaken van deze vermoeidheid zijn zeer divers en variëren van bv. een griepje tot ernstige klachten zoals fybromyalgie.
  • Hoofdpijn en Migraine: is een veel voorkomende klacht waar veel personen in sterkere of mindere mate last van hebben. In de meeste situaties is er geen sprake van een ernstige ziekte. Slechts 10% van mensen met hoofdpijnklachten consulteert een huisarts. De meeste mensen accepteren hun hoofdpijn en behandelen deze met pijnstillende middelen zoals “aspirine, paracetamol of ibuprofen”. De achtergrond/redenen van hoofdpijn kunnen zeer divers zijn en kunnen het gevolg zijn van oorzaken in het lichaam en/of externe factoren. Met een holistische aanpak en voetreflexmassage valt er vaak veel te doen aan de klachten van deze personen.
  • Huidproblemen: de huid is ons grootste en meest zichtbare orgaan en vormt de belangrijkste verbinding met de buitenwereld en is het visitekaartje van ons innerlijk. De huid fungeert als eerste verdedigingslinie van het lichaam. De huid omhult het lichaam en zorgt dat het lichaam niet oververhit, onderkoeld of uitgedroogd raakt. Het tastgevoel zorgt ervoor dat we kunnen aanraken, voelen en genieten van contact en aangeraakt worden. De huid reageert op alles en iedereen wat van buiten op ons af komt, tegelijkertijd wordt de huid beïnvloed door onze innerlijke wereld, zowel fysiek als emotioneel. De huid vertelt ons of voedsel passend of gezond is, of je omgeving gezond is en je psychische instelling oké is. Huidproblemen kunnen regelmatig te maken hebben met onzekerheid over hoe we ons zelf zien en hoe we denken dat de buitenwereld naar ons kijkt, huidaandoeningen zijn dikwijls verbonden met gevoelens van onveiligheid en afscherming.